Tuesday, August 10, 2010

Op reis ondanks de crisis

Nederlanders lijken zich bij het zoeken van een vakantiebestemming deze zomer weinig aan te trekken van de economisch mindere tijden. Uit een enquête onder ruim zeshonderd personen blijkt dat 84 procent aangeeft dat de onzekere economische tijden geen invloed hebben op het reisbudget. Dat blijkt uit het jaarlijkse Zomeronderzoek van Europeesche Verzekeringen.


Bijna de helft (49 procent) van de ondervraagden heeft hetzelfde reisbudget als vorig jaar. Ruim een kwart (27 procent) van de Nederlanders die op zomervakantie gaan, heeft zelfs meer geld beschikbaar dan vorig jaar. Een vijfde (19 procent) juist minder. Het budget dat voor 2010 beschikbaar is, ligt op ongeveer hetzelfde niveau als 2009. Dat budget komt gemiddeld op € 1930 uit, maar het vaakst geven vakantiegangers € 1500 uit.

Van de verre bestemming zijn Australië, Canada en Aruba het populairst. De respondenten boekten ook veel intercontinentale reizen naar de VS, Turkije, Egypte, Indonesië en Mexico. Thailand daalde vergeleken met vorig jaar met vier procent in populariteit. De meeste Nederlandse reizigers (83%) zoeken het overigens gewoon binnen Europa

Lekker weg van eigen huis betekent ook geen andere Nederlanders om je heen. Slechts drie op de tien Nederlanders (35%) vindt het leuk om landgenoten tegen te komen op vakantie, 8 procent zelfs min of meer vervelend.

Saillant detail: 6 procent van de Nederlanders weet niet dat duurzaam toerisme staat voor behoud van de lokale natuur en cultuur. Als verklaringen voor het begrip wordt genoemd ‘zo lang mogelijk genieten van als toerist ergens naar toe gaan’, ‘na de vakantie mooie herinneringen overhouden’ en een ‘lang durende vorm van toerisme/vakantie’. Bron" SPITS

1 comment:

Anonymous said...

long distance service seo info backlinks get backlinks

Social media versus blogging