Tuesday, January 31, 2006

wat gaat het snel dit jaar

morgen is het al 1 februari, die maand januari is zo enorm snel voorbij gegaan.
Lekker druk met werken, zonnen, winkelen en uitgaan. Er is elke week wel ergens een feestje of een optreden van een leuke band, een speciaal dinner buffet, of een nationale feestdag die gevierd moet worden.
Arubanen zijn slim; ze vieren alle amerikaanse en Nederlandse feesten mee, naast hun eigen feestdagen. Veel vrije tijd dus.
Daarnaast zijn de winkel openings tijden zo opgesteld dat men elke zondag vrij is, na 6 uur 's avonds op tijd naar huis kan om met de hele familie te eten, en tevens sluiten veel lokale winkel 's middags voor lunch van 12 tot 2 uur.
Geld verdienen en werken is wel leuk, maar het moet niet ten koste gaan van je familie en je vrije tijd. Heerlijk is dat. Het shoppen plant men dus heel beperkt in, maandag- zaterdag. 9 tot 12 of 2 tot 6. Nooit teveel kans om al je geld in 1 dag op te maken. Werkt prima voor mij.

Op 8 februari vlieg ik eindelijk naar Belize, om Simone te helpen met de baby of bevalling, ligt aan wanneer het kleine mannetje bereid is eruit te komen. Ondertussen zal ik mijn handen vol hebben aan Lucas, heerlijk, ik kan niet wachten.

Dat is telkens het vervelende van in het buitenland wonen, elkaar zo enorm weinig kunnen opzoeken. Wij hadden hetzelfde probleem toen we in Spanje woonden, we dachten in de buurt te wonen van NL (2 of 3 uur vliegen) maar bijna niemand heeft ons in die anderhalf jaar tijd opgezocht. En wij konden zelf nauwelijks naar Nederland toe vliegen, drukke banen.
Het blijft een hele onderneming elkaar op te zoeken, het beperkt zich meestal tot 1 keer per jaar. Daarom blijven we meespelen met alle loterijen, je weet maar nooit of we eens winnen, dan kunnen we eindelijk alle familie een paar keer per jaar bezoeken of ze deze kant op halen. Een Florida loterij kaartje kost $3, en je kunt er miljoenen dollars mee winnen, we houden jullie op de hoogte wanneer we een winnend lot hebben.
Tot die tijd; werken, leven, sparen, (zoals elk normaal ander op deze aardkloot), 1 keer per jaar op vakantie naar de familie en langzaam maar zeker geld opzij zetten om ons grondstukje af te lossen (we hebben al 2 keer betaald, nog 34 maanden te gaan).

Trouwens; volgend jaar gaan we niet naar Nederland op vakantie en hopen we dat we lekker veel visite krijgen vanuit Nederland. Gaan jullie alvast sparen?

No comments:

Please follow me on Social Media